15 septiembre 2011

Les platges d'El Salvador (II)

A principis de setmana us presentàvem en un especial els detalls i les principals característiques d'algunes de les millors platges de El Salvador. Aquí trobareu l'esperada (?) segona part: 


  • Playa El Espino "Extensa i bonica però val la pena destinar temps a triar bé el lloc on ubicar-t'hi"- 2,30h des de San Salvador. 
Considerada per molts com una de les millors platges de El Salvador. Per nosaltres no és de les millors, però val la pena anar-hi: el paisatge és maco (palmeres, cocoters i cabanyes), és força extensa (uns 10km de sorra) i està repleta de clubs privats o restaurants on anar a passar el dia. El preu mínim d'estada ronda els 6$ (parquing amb accès a dutxes i lavabos). Nosaltres hi vam anar tot tornant de passar el dia a Alegria (i pujar el volcà Tecapa!), estàvem cansats i suats i només volíem una platja propera per refrescar-nos i remullar el cul, així que sense mirar gaire (error nostre) vam anar al primer "chiringuito" que vam trobar, que casualitats va ser el Pollo Campero (Nota: preparar una entrada aviat per poder entendre què significa Pollo Campero per tot bon salvadorenc). De totes maneres, ens han dit que l'encant de la platja depèn completament de la zona on vagis i del restaurant/hotel/club al que et dirigeixis. El nostre consell és que a les zones més populars seguiu la dita del "allà donde fueres, haz lo que vieres" i us banyeu amb pantaló curt i samarreta com tots els locals. Punt dolent: al ser de les més populars és on més gent hi trobareu i per tant, també on més probabilitats teniu de trobar-vos restes dels envasos a la platja, trossos de plàstic, etc. En resum, vam sortir una mica decebuts per les expectatives que teníem d'inici però la platja en sí bé mereix una visita.

I com una imatge val més que mil paraules, aquí podeu veure perquè val la pena visitar Playa El Espino


  • Playa Metalío "Prohibit oblidar-se la càmara de fotografies" - 2 hores des de San Salvador
Cosina germana de la platja de la Barra de Santiago de la qual ja us vam parlar. Sorra grisa, ambient tranquil i ideal per fer-hi unes bones passejades. El tret distintiu és que a l'horitzó podreu observar el Port d'Acajutla. Nosaltres vam menjar al Restaurante Vista al Mar, molt recomable tant pel menjar (peix fresc a bon preu i racions abundants) com per les vistes que ofereix, ja que hi ha la possibilitat de dinar en una de les cabanyes més elevades de la platja. Un consell: no us oblideu la càmara de fotografies, des de la Playa Metalío veureu un dels capvespres més bonics de El Salvador!

Les vistes del "Vista al Mar", valgui la redundància!

Una de les poques platges on pots anar pel teu compte, i un cop allà
 comprar el menjar a algun dels venedors ambulants


El capvespre a Playa Metalío, una de les millors raons per anar-hi!

  • Platja del Bajo Lempa "Gaudeix del paisatge però evita banyar-t'hi!" - A 1, 30h des de San Salvador
Pel seu enclavament, la platja situada a la desembocadura del riu Lempa és d'una bellesa impressionant. Envoltada de boscs de manglars, senyalada pel riu Lempa verd esmeralda i emmarcada pels volcans de la "Ruta de las Cumbres". Ara bé, considerant que el Lempa és el riu principal de El Salvador i que només dos municipis en tot el país (i un d'ells no és San Salvador) tenen plantes de tractaments d'aigües residuals, no  crec que cap científic amb un mínim de coneixement avalés la qualitat de les seves aigües. Amb tot, una visita al Bajo Lempa sempre és recomanable i més si existeixen platges alternatives amb les mateixes vistes però més "aptes" pel bany, com la propera Illa de Montecristo. Esperem corroborar personalment aquesta informació ben aviat! ;-)

La platja, una porció de sorra entre el mar i el riu Lempa

La desembocadura del riu Lempa amb el Chichontepec de fons

  • Platges del Golfo de Fonseca "Simplement, impresionants!" - A 3,30 de distància terrestre des de San Salvador
I acabem amb una de les nostres preferides. I és que, què més podem dir d'aquesta illa i del meravellós Golf de Fonseca... Ja varem escriure-us un post fa uns dies explicant-vos les possiblitats d'aquest indret. I què hi podríem afegir-hi? doncs que ja tenim ganes de tornar-hi i seguir ampliant informació ;-)

Playa Negra a l'Illa Meanguera
Una de les platges de l'Illa Martín Pérez
I ara sí que ja no ens queda per afegir gaire més, això és tot el que hem pogut veure i us podem explicar, amb coneixement de causa, en quant a platges de moment. Encara ens en quedem moltes altres per visitar, així que esperem poder completar la llista en propers posts.. A reveure!

No hay comentarios:

Publicar un comentario